Etusivu » Uutiset » Oulun juhlaviikot: Oulun Taiteiden Yön ohjelmaan mahtuu vielä

Oulun juhlaviikot: Oulun Taiteiden Yön ohjelmaan mahtuu vielä

22.07.2021

Torstaina 12.8. osana Oulun juhlaviikkoja vietettävän Oulun Taiteiden Yön ohjelmistoon voi ilmoittautua edelleen. Ohjelmasta, joka on tiedossa 5.8. mennessä, tehdään kooste kaupunkilehti Forum24:ssä keskiviikkona 11.8. julkaistavaan Oulun juhlaviikkojen ilmoitukseen. Juhlaviikkojen verkkosivuille ja mobiilisovellukseen ohjelmanumeroita lisätään aina tapahtuman aattoon asti.

Ilmoittautumislomake on avoinna Oulun juhlaviikkojen verkkosivulla www.oulunjuhlaviikot.fi/ilmoittaudu-oulun-taiteiden-yohon/ ja kaikenlaisiin kysymyksiin vastaillaan sähköpostiosoitteessa ouluntaiteidenyo@gmail.com.

Tiedossa on jälleen kulttuurin kirjoa ilma-akrobatiasta kukkataideteoksiin ja lyhytelokuvista swing-tanssiin. Samalla viikolla käynnissä olevat Oulun Muusajuhlat ja Oulunsalo Soi tuovat iltaan omat lisänsä. Torstaina alkavien Kotiseutupäivien ja Pikisaaren Designtorin ohella Rotuaarilla ja kauppatorilla vietetään Korttelihaipakkaa sekä Mannerheiminpuistossa paikallisten yrittäjien Tuttu-fest-markkinatapahtumaa.

Myös oululaisten lastenmuusikkojen Lastenlaulukatu soitetaan tänä vuonna Taiteiden Yössä kello 15–19. Rotuaarin ja torin ohella se levittäytyy Tähtitornin kahvilalle, Valkean kesäkadulle ja Hupisaarten kesäteatterille, missä Oulu Sinfonian kolmen kotiseutupäiväkonsertin keskimmäisen eli Allsång-iloittelun solistina esiintyy Mikko Alatalo. Barokkiyhtye Fides nousee tuomiokirkon estradille, ja Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa yleisöä viihdyttävät lyömäsoitintaiteilija Julius Rantala, haaparantalainen sopraano Ann-Sofie Ailovuo sekä oululainen baritoni Raimo Paaso. Jumpru x OMJ -konsertissa soittaa Olli Soikkeli Trio feat. Marian Petrescu.

”Ohjelmaa tuntuu ilmoitetun aiempia vuosia varovaisemmin, mikä on pandemiatilanteessa ihan ymmärrettävää”, taiteellinen johtaja Paavo J. Heinonen toteaa. ”Taiteiden Yöhön saapuville on kuitenkin varmasti tarjolla tälläkin kertaa koettavaa niin paljon, että kaikkeen ei kukaan mitenkään ehdi. Iso osa tapahtumista on ulkotiloissa, joten illan voi viettää varsin koronaturvallisesti.”

Oulun Taiteiden Yö ja Oulun juhlaviikot seuraavat koronatilanteen kehitystä tarkasti. Tapahtumissa noudatetaan viranomaisten ohjeistuksia ja tarvittavaa varovaisuutta. Oulun juhlaviikoille jäsenfestivaaleineen on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti,

www.oulunjuhlaviikot.fi

www.ouluntaiteidenyo.net

www.facebook.com/ouluntaiteidenyo

  • Yhteistyössä: