Etusivu » Festivaalireitit » Itä-Suomen upeat klassikot

Itä-Suomen upeat klassikot

Sari Snellman, matkakirjoittaja:

Itä-Suomen reitti yhdistää kuulut festivaalit ja luonnonkauniit matkailukohteet.

Mikkelin Musiikkijuhlat, Mariinski-teatterin sinfoniaorkesteri ja Valeri Gergijev. Tässä  yhdistelmä, joka povaa huippukokemusta Etelä-Savon sydämessä. Savonlinnan oopperajuhlat on festivaalikesän kansainvälinen lippulaiva. Historiallinen Olavinlinna on nähnyt oopperajuhlia jo yli 100 vuoden ajan. Loppuhuipennuksena odottaa Kuhmon Kamarimusiikki.

Matkailuvinkki: Pistäydy Kolin kansallismaisemassa.  

03.07.2015 - 02.08.2015 Mikkeli – Savonlinna – Kuhmo (noin 450 km)

Näytä reitti kartalla

1. Mikkelin Musiikkijuhlat Näytä kartalla  |  Lue lisää

heinäkuu 2018

Maestro Valeri Gergijev tuo maailmankuulun Mariinski-teatterin orkesterin ja solistit Mikkeliin jälleen ensi kesänä. Ensimmäisen kerran Musiikkijuhlat järjestettiin pienimuotoisena kamarimusiikkitapahtumana vuonna 1992, josta tapahtuma on kehittynyt yhdeksi klassisen musiikin merkkitapahtumaksi Suomen kesässä.

Klassinen musiikki Kamarimusiikki Seminaareja, luentoja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

2. Savonlinnan Oopperajuhlat Näytä kartalla  |  Lue lisää

06.07.2018 - 04.08.2018

Loma, Saimaan välke ja rantakaupungin erityinen tunnelma – kesän unohtumattomat hetket koetaan Savonlinnan Oopperajuhlilla yli 500 vuotta vanhassa Olavinlinnassa. Täydellisen romanttisessa oopperakesässä 2018 soivat suuret klassikot: kauden uutuus, näyttävä ja viihdyttävä Patarouva, Faust, Otello ja Madama Butterfly. Festivaalin tämänkertainen vierailija on Festival Puccini Italian Toscanasta. Todelliset Puccini-asiantuntijat tuovat näyttämölle verevää draamaa, Toscan ja Turandotin.

Ooppera ja kuoro Klassinen musiikki Kursseja Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

3. Kuhmon Kamarimusiikki Näytä kartalla  |  Lue lisää

14.07.2018 - 28.07.2018

Heinäkuussa kainuulaisen Kuhmon valloittavat kamarimusiikki ja taiturilliset kamarimuusikot. Mestarillisesti laadittu ohjelma, ainutlaatuiset konsertit sekä luonnon kauneus ja valkeat yöt avaavat aistit herkille nautinnoille.

Klassinen musiikki Kamarimusiikki Kursseja Nykymusiikki Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Seminaareja, luentoja Työpajoja Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja


  • Yhteistyössä: