Etusivu » Festivaalireitit » Musiikkia veden äärellä 2

Musiikkia veden äärellä 2

Sari Snellman, matkakirjoittaja:

Rento reitti etenee saariston luonnonkauniista ja rauhallisesta ruukkimiljööstä kohti kansainvälistä meininkiä. Kesän megatapahtuma Pori Jazz ei vanhene, lapsille on oma Pori Jazz Kids Festival. Saariston lisäksi reitti vie letkeisiin kesäkaupunkeihin, Hangon puutarhaidyllistä Kirjurinluodon vilinään.

Jazzin ja klassisen lisäksi luvassa on upeita hiekkarantoja, reitti sopii hyvin myös perheille. 

03.07.2015 - 19.07.2015 Kemiö-Hanko-Pori (375 km)

Näytä reitti kartalla

1. Baltic Jazz, Taalintehdas Näytä kartalla  |  Lue lisää

09.07.2021 - 11.07.2021

Baltic Jazz on vuonna 1987 perustettu svengaava musiikkifestivaali, joka järjestetään joka vuosi heinäkuun ensimmäisen viikonlopun aikana, kun kesä on kauneimmillaan. Vuosien saatossa kasvanut Baltic Jazz on onnistunut säilyttämään alkuperäisen lämminhenkisyytensä ja ylistetyn tunnelmansa. Festivaali tarjoaa tasapainoisen sekoituksen klassista jazzia, bluesia sekä rockia Taalintehtaan ainutlaatuisessa ruukkiympäristössä. Baltic Jazz on osa Archipelago Sea Jazz-festivaalisarjaa.

Jazz / Blues Ohjelmaa lapsille Seminaareja, luentoja Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

2. Kemiönsaaren Musiikkijuhlat Näytä kartalla  |  Lue lisää

12.07.2021 - 18.07.2021

Eturivin taiteilijat ovat tarjonneet Kemiönsaaren Musiikkijuhlilla Lounais-Suomen upeissa kulttuurimaisemissa elämyksiä jo vuodesta 1999 lähtien. Tunnelmalliset kartanot ja kirkot soivat klassikoista uudempaan kamarimusiikkiin.

Klassinen musiikki Kamarimusiikki Kursseja Nykymusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia

3. Pori Jazz Näytä kartalla  |  Lue lisää

15.07.2021 - 17.07.2021

Pori Jazz on maailman vanhimpiin jazzfestivaaleihin kuuluva suurtapahtuma, jonka ohjelmisto tarjoilee kansainvälisiä ja suomalaisia huippunimiä. Ainutlaatuinen tunnelma, korkeatasoinen ja monipuolinen ohjelma, hyvät palvelut sekä kauniit puitteet houkuttelevat festivaalille vuosittain noin 400 000 kävijää. Lapsille on tarjolla oma Pori Jazz Kids Festival.

Jazz / Blues Etno / Maailmanmusiikki Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Pop/Rock Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja


Baltic Jazz: Kesätapahtumien uudet linjaukset vaikuttavat myös Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjaan

23.04.2020

Suomen hallitus on keskiviikkona 22.4. ilmoittanut vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi kieltävänsä suurten yleisötapahtumien järjestämisen heinäkuun loppuun asti. Näin ollen joudumme ilmoittamaan, että myös Archipelago Sea Jazz -sarjan suurimmat tapahtumat Taalintehtaalla ja Turussa siirtyvät kesälle 2021. Pienempien Korpo Sea Jazzin ja Åland Sea Jazzin tilanteesta tiedotetaan myöhemmin.

Terveys, turvallisuus ja vastuullisuus ovat Archipelago Sea Jazz -tapahtumien järjestelyissä etusijalla ja arvojemme keskiössä. Vallitsevan koronapandemian vuoksi tämän kesän Baltic Jazz ja Turku Sea Jazz -tapahtumat siirtyvät kesälle 2021. Korpo Sea Jazzin ja uuden Åland Sea Jazzin osalta tehdään päätöksiä, kun tarkemmat ohjeet pienten kesätapahtumien järjestämisestä ovat saatavilla. Järjestäjät toivovat uusia linjauksia toukokuun aikana.

Archipelago Sea Jazz -sarjan festivaalit Baltic Jazz, Korpo Sea Jazz ja uudet Turku Sea Jazz sekä Åland Sea Jazz ovat keränneet merellisellä konseptillaan ja laadukkaalla ohjelmistollaan paljon positiivista huomiota. Haluammekin saada uudesta brändistä ja yhteistyöstämme kaiken irti ja käynnistää sarjan uudelleen näyttävästi, kun tapahtumien järjestäminen perinteisessä festivaalimuodossa on taas turvallista.

Pyrimme toteuttamaan mahdollisimman suuren osan Baltic Jazzin ja Turku Sea Jazzin tälle kesälle suunnitelluista konserteista ensi vuonna. Kesän konserttiliput näiden tapahtumien osalta käyvät vastaaviin ensi vuoden tapahtumiin. Mikäli lippuja ei halua ensi vuonna käyttää, onnistuu lippujen palauttaminen Tiketin kautta 31.8. mennessä. Vuoden 2021 Baltic Jazz järjestetään 9.–11.7. ja Turku Sea Jazz 30.–31.7.

Työmme Archipelago Sea Jazzin parissa ei siis missään tapauksessa jää tauolle, vaan suunnittelemme monimuotoisia jazzelämyksiä jo kesälle, syksylle ja ensi vuodelle. Vaikka kesälle jää suurten tapahtumien peruuntuessa tänä vuonna iso aukko, kun emme pääse tapaamaan toisiamme ja kuulemaan musiikkia intiimisti lähietäisyydeltä, haluamme tarjota jazzyhteisölle sisältöjä myös verkon välityksellä. Toukokuussa Archipelago Sea Jazz osallistuu mm. digitaalisesti järjestettävään Pax Navis -tapahtumaan.

”Archipelago Sea Jazz -konseptia on kehitetty hyvillä fiiliksillä jo pari vuotta, joten tapahtumien peruuttaminen on luonnollisesti valtava pettymys. Uuden yhteistyön ympärille on syntynyt poikkeuksellisen hyvä flow, jonka kyydissä nämä upeat saaristofestarit lipuvat nyt kohti festarikesää 2021!”, toteaa Archipelago Sea Jazz -idean isä, jazzmuusikko Jussi Fredriksson.

Archipelago Sea Jazz ja John Nurmisen Säätiö jakavat samoja arvoja Itämeren puolesta

21.04.2020

Finland Festivalsin jäsenistä Baltic Jazz kuuluu Archipelago Sea Jazz -sarjaan. Archipelago Sea Jazz ja John Nurmisen Säätiö ovat solmineet sopimuksen Itämeri-yhteistyöstä. John Nurmisen Säätiö tuottaa jazzfestivaaleille niin ohjelmallista kuin audiovisuaalistakin merikulttuuriin ja Itämeren suojeluun liittyvää tapahtumasisältöä. Yhteistyön tavoitteena on myös kerätä lahjoituksia John Nurmisen Säätiön tärkeän ympäristö- ja kulttuurityön tukemiseksi.
Archipelago Sea Jazz on uusi kansainvälisesti houkutteleva festivaalisarja, jonka toimintaan linkittyy vahva ympäristönäkökulma. Sen arvot rakentuvat saaristomme ja Itämeremme ainutlaatuisen vetovoiman ja laadukkaan jazzmusiikin ympärille. Archipelago Sea Jazz yhdistää kaksi uutta Turussa ja Maarianhaminassa järjestettävää jazztapahtumaa sekä kaksi jo vankan jalansijan ja vakituisen yleisönsä saavuttanutta tapahtumaa – Baltic Jazz ja Korpo Sea Jazz -festivaalit – yhteisen Archipelago Sea Jazz -nimen alle.

Festivaalikonseptin ideologiana on tuoda yleisölle taiteellisesti korkeatasoista jazzmusiikkia tuoreella ja ympäristön kannalta vastuullisella tavalla hyödyntäen Saaristomeren alueen ainutlaatuisia puitteita aina ulkosaaristoa myöten.

– Uskomme, että uusi festivaalisarja ja kuntien laaja yhteistyö vahvistavat Itämeren ja Saaristomeren suojeluun liittyviä pyrkimyksiämme. Haluamme liittää tapahtumiimme yhteistyökumppaneita, jotka jakavat kanssamme samoja ympäristöarvoja. Juuri tästä syystä yhteistyön käynnistäminen John Nurmisen Säätiön kanssa on meille merkittävä asia, iloitsee Archipelago Sea Jazzin idean isä, jazzmuusikko Jussi Fredriksson.

Itämeri kärsii rehevöitymisestä, jota ilmastonmuutoksen vaikutukset vain kiihdyttävät. John Nurmisen Säätiön tavoitteena on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö toteuttaa tuloksellisia ja konkreettisia Itämeren suojelutoimia ja levittää sanaa Itämeren ainutlaatuisuudesta ja sen historiasta mahdollisimman laajalle, jotta ihmiset oppivat arvostamaan ja suojelemaan sitä.

Säätiö on julkaissut yli 40 meren tarinoista kertovaa kirjaa, järjestänyt lukuisia näyttelyitä ja tapahtumia sekä käynnistänyt lähes 40 Puhdas Itämeri -hanketta, joista 25 on saatu valmiiksi. Yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa pelkästään Suomenlahdella on leikattu vajaassa 10 vuodessa merta rehevöittävää fosforikuormitusta jopa 75 prosentilla.

Archipelago Sea Jazz -yleisö voi tulevaisuudessa tukea säätiön Itämeri-toimintaa tekemällä vapaaehtoisen lahjoituksen konserttilippujen oston yhteydessä. Festivaalit rohkaisevat lahjoittajaksi ryhtymistä myös muilla tavoilla, sillä se on helppo ja nopea tapa auttaa. Lahjoitusten turvin tehdään tuloksellista Itämeren suojelutyötä sekä välitetään meren tarinaa tuleville sukupolville.

Terveys, turvallisuus ja vastuullisuus ovat Archipelago Sea Jazz -tapahtumien järjestelyissä etusijalla. Seuraamme aktiivisesti viranomaisten tiedotusta ja noudatamme ohjeistuksia koronaviruspandemian aiheuttamista poikkeusjärjestelyistä.

Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan tuoreimpiin uutisiin ja ohjelmistoon voit tutustua osoitteessa archipelagoseajazz.fi.

Tutustu John Nurmisen Säätiön toimintaan osoitteessa johnnurmisensaatio.fi.

  • Yhteistyössä: