Etusivu » Festivaalireitit » Urbaania sykettä

Urbaania sykettä

Sari Snellman, matkakirjoittaja:

Urbaani syke kuljettaa melkein hengästyttävällä reitillä. Tampere on dynaaminen kesä- ja teatterikaupunki. Teatterikesää seuraa Helsingin juhlaviikot, se kaikkein suurin taidefestivaali. Syyskuussa Sibeliuksen ystävät kokoontuvat Sibeliustaloon Lahteen. Arkkitehtuuri ja musiikki yhdistyvät Vesijärven rannalla kaupungissa, jonka siluettia hallitsevat hyppyrimäet.

Da capo: Reitiltä voi tehdä pistokkaan Ouluun, voimassa koko elokuun – Oulun juhlaviikot, 30.7.-30.8.2015, www.oulunjuhlaviikot.fi

03.08.2015 - 05.09.2015 Tampere – Helsinki – Lahti (285 km)

Näytä reitti kartalla

1. Tampereen Teatterikesä Näytä kartalla  |  Lue lisää

06.08.2018 - 12.08.2018

Tampereen Teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä teatterifestivaaleista, joka esittelee suomalaisen teatterin kiinnostavimmat ja ajankohtaisimmat esitykset ja tarjoaa kansainvälisiä huippuvierailuja ympäri maailman. Korkealaatuinen ohjelmisto sisältää niin uutta draamaa, nykyteatteria, modernisoituja klassikkoja, tanssiteatteria, nykysirkusta kuin katuteatteriakin – luvassa on seitsemän päivää teatterin juhlaa. Vuonna 2018 Tampereen Teatterikesä viettää 50-vuotisjuhlia.

Teatteri ja kirjallisuus Kirjallisuus, runous Kursseja Ohjelmaa nuorille Seminaareja, luentoja Sirkus Teatteri Viihdemusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

2. Helsingin juhlaviikot Näytä kartalla  |  Lue lisää

16.08.2018 - 02.09.2018

Suomen suurin taidefestivaali täyttää kaupungin monipuolisella ohjelmallaan. Valitse elämyksesi klassisesta maailmanmusiikkiin ja poppiin, teatterista nykytanssiin, kuvataiteesta elokuvaan ja lasten tapahtumiin. Tempaudu Taiteiden yöhön, uppoudu oheisohjelmaan. Juhlaviikoilla taide kuuluu kaikille!

Monitaidefestivaalit Elokuva Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kamarimusiikki Kirjallisuus, runous Klassinen musiikki Kuvataide Multimedia Nykymusiikki Nykytanssi Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Ooppera ja kuoro Pop/Rock Seminaareja, luentoja Sirkus Teatteri Työpajoja Viihdemusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

3. Sinfonia Lahden kansainvälinen Sibelius-festivaali Näytä kartalla  |  Lue lisää

06.09.2018 - 09.09.2018

Kansainvälisesti arvostettu Sibelius-festivaali kokoaa Sibeliuksen musiikin ystävät Lahteen ympäri maailman. Sinfonia Lahti tarjoaa kaikille säveltäjämestarin musiikin ystäville elämyksellisen pitkän viikonlopun akustisesti erinomaisessa Sibeliustalossa. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii Sinfonia Lahden ylikapellimestari kapellimestari Dima Slobodeniouk.

Klassinen musiikki Kamarimusiikki Seminaareja, luentoja Esteetön pääsy VIP-paketteja


Tampereen Teatterikesän ja Serlachius-museoiden Miniteatterikesä Mäntässä -tapahtuman ohjelmisto on valmis

14.09.2017

Tampereen Teatterikesän ja Serlachius-museoiden yhteistyössä syntynyt tapahtuma tuo 15.–19. marraskuuta teatterin juhlan Mänttä-Vilppulaan. Miniteatterikesä Mäntässä on täysin uusi avaus ja yhteistyöhanke, jossa kuvataide ja esittävä taide kohtaavat. Tapahtuman ohjelmisto on valmis, ja lipunmyynti on alkanut.

Miniteatterikesän aloittaa keskiviikkona 15. marraskuuta Mäntän Klubilla järjestettävä konsertti Suomalaisin sävelin Merikannosta Malmsténiin, jossa esiintyvät oopperalaulaja Jaakko Ryhänen ja pianisti Maila Böhm.

Viikonlopun käynnistää lauantaina 18. marraskuuta Gustaf-museossa kansainvälisestikin palkittu näyttelijä Kati Outinen muistia ja minuutta käsittelevällä monologillaan Niin kauas kuin omat siivet kantaa. Serlachius-museo Göstassa nähdään ohjaaja-kirjailija Juha Hurmeen jo klassikoksi muodostunut Puupää-esitys, joka kertoo iltamakulttuurista ja rillumareista sukeltaen myös viihteen kääntöpuolelle. Vuodesta 2003 lähtien Hurme on kiertänyt näytelmällä ympäri maata yli 250 esityksen verran. Lapsiperheet saavat nauttia Tanssiteatteri MD:n vuorovaikutteisesta teoksesta Kurkistuksia tanssivaan Muumilaaksoon. Lauantai-illan kruunaa kotimaisen skiffle-viihteen kärkinimi Werner Bros Trio ravintola Göstassa.

Miniteatterikesän päättää sunnuntaina 19. marraskuuta kymmenvuotistaivaltaan juhlivan Grus Grus Teatterin esitys Hugo Simbergin siivet. Kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä vielä kerran ryhmän ylistetty esikoisnäytelmä, jossa heräävät henkiin sata vuotta sitten elänyt taiteilija ja hänen maalauksensa, erityisesti aikanaan kiistoja aiheuttaneet Tampereen Tuomiokirkon maalaukset. Taidemuseo Göstassa nähtävän teoksen tulkitsee näyttelijä Ville Majamaa ja ohjauksesta vastaa Ville Kurki.

Tampereen Teatterikesän ja Serlachius-museoiden kanssa yhteistyössä Miniteatterikesän toteuttavat ravintola Gösta, Mäntän Klubi ja Mänttä-Vilppulan kaupunki. Tapahtuman päätukija on Majaoja-säätiö.

Ohjelmisto löytyy Serlachius-museoiden verkkosivuilta http://www.serlachius.fi/fi/tapahtumakalenteri/.

Lippuvaraukset ja lipunmyynti Serlachius-museoiden myyntipalvelusta.

Tampereen Teatterikesä jatkaa vahvana – kokonaiskävijämäärä lähes 70 000

05.09.2017

Elokuussa järjestetyn Tampereen 49. Teatterikesän lopulliseksi yleisömääräksi kirjataan 67 555. Luvussa ovat mukana kaikki festivaalin ohjelmistot, tapahtumat ja tilaisuudet: pääohjelmisto, Ohjelmateltta, OFF Tampere, ravintolafestivaali Encorebaana, Tapahtumien yö, avajaiset sekä viikon aikana pidetyt keskustelut, seminaarit ja workshopit.

Pääohjelmistossa nähtiin 20 loppuunmyytyä näytöstä

Teatterikesän pääohjelmisto keräsi kaikkiaan 7948 katsojaa ja täytti asetetut katsojatavoitteet. Loppuunmyytyjä näytöksiä oli 20, joukossa myös useita kansainvälisiä esityksiä. Kaikkiaan nähtiin 42 näytöstä. Katsomoiden täyttöaste oli 78,4 %. Eniten yleisöä keräsivät Turun kaupunginteatterin Tom of Finland 1490 katsojalla ja Kansallisteatterin Arktinen hysteria 757 katsojalla.

Tunnetut kotimaiset artistit Keskustorin Ohjelmateltan suosikkeja

Ohjelmateltan esityksiä oli kaikkiaan kymmenen ja niissä katsojia yhteensä 2 002. Suosituimpia esityksiä olivat Kaj Chydeniuksen kokoama konsertti Rakkauden kaivo, Ritva Oksasen ja Pedro Hietasen lauluilta Älä jätä sinua yksin, Tuomari Nurmion ja Werner Bros Trion keikat sekä teltassa ensi-iltansa saanut konsertti-ilta Tämän vuosituhannen näyttämömusiikkia.

Oheisohjelmistot tarjosivat lukuisia ilmaisesityksiä

Sokos Hotels Tampereen ja Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa yhteistyössä järjestettävän ravintolafestivaali Encorebaanan 12 ilmaisesitystä keräsivät ravintoloihin yhteensä 1250 katsojaa.

Monipuolisen OFF Tampere -ohjelmiston katsojamäärä oli 13 989. OFF-ohjelmistoon osallistui kolme kansainvälistä ja 33 kotimaista ryhmää. Kaukaisin esiintyjäryhmä saapui Kiinasta asti.

Torstain 10.8. Tapahtumien yön ohjelmisto oli laaja, ja sääkin helli tapahtumaa. Järjestäviä tahoja oli kaikkiaan 90. Torstaina oli kaikkinensa 211 tapahtumaa, joista ilmaistapahtumia peräti 191. Tapahtumien yön yleisömäärä oli 27 910.

Kaikkiaan Teatterikesässä oli viikon aikana 404 eri esitystä tai tapahtumaa, joista ilmaisia 249.

Festivaali täyttää ensi vuonna 50 vuotta

Tampereen Teatterikesä järjestetään ensi vuonna 6.–12. elokuuta. Pääohjelmiston teatteriesitysten valintaprosessi tulevaa 50-vuotisjuhlavuotta varten on alkanut. Valinnoista vastaa uusi taiteellinen johto: Miko Jaakkola, Hilkka-Liisa Iivanainen, Aleksis Meaney sekä festivaalin toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl. Vuoden 2018 pääohjelmiston esitysvalinnat julkistetaan toukokuun alussa.

  • Yhteistyössä: