Etusivu » Festivaalireitit » Urbaania sykettä

Urbaania sykettä

Sari Snellman, matkakirjoittaja:

Urbaani syke kuljettaa melkein hengästyttävällä reitillä. Tampere on dynaaminen kesä- ja teatterikaupunki. Teatterikesää seuraa Helsingin juhlaviikot, se kaikkein suurin taidefestivaali. Syyskuussa Sibeliuksen ystävät kokoontuvat Sibeliustaloon Lahteen. Arkkitehtuuri ja musiikki yhdistyvät Vesijärven rannalla kaupungissa, jonka siluettia hallitsevat hyppyrimäet.

Da capo: Reitiltä voi tehdä pistokkaan Ouluun, voimassa koko elokuun – Oulun juhlaviikot, 30.7.-30.8.2015, www.oulunjuhlaviikot.fi

03.08.2015 - 05.09.2015 Tampere – Helsinki – Lahti (285 km)

Näytä reitti kartalla

1. Tampereen Teatterikesä Näytä kartalla  |  Lue lisää

06.08.2018 - 12.08.2018

Tampereen Teatterikesä on yksi Euroopan merkittävimmistä teatterifestivaaleista, joka esittelee suomalaisen teatterin kiinnostavimmat ja ajankohtaisimmat esitykset ja tarjoaa kansainvälisiä huippuvierailuja ympäri maailman. Korkealaatuinen ohjelmisto sisältää niin uutta draamaa, nykyteatteria, modernisoituja klassikkoja, tanssiteatteria, nykysirkusta kuin katuteatteriakin – luvassa on seitsemän päivää teatterin juhlaa. Vuonna 2018 Tampereen Teatterikesä viettää 50-vuotisjuhlia.

Teatteri ja kirjallisuus Kirjallisuus, runous Kursseja Ohjelmaa nuorille Seminaareja, luentoja Sirkus Teatteri Viihdemusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

2. Helsingin juhlaviikot Näytä kartalla  |  Lue lisää

16.08.2018 - 02.09.2018

Suomen suurin taidefestivaali täyttää kaupungin monipuolisella ohjelmallaan. Valitse elämyksesi klassisesta maailmanmusiikkiin ja poppiin, teatterista nykytanssiin, kuvataiteesta elokuvaan ja lasten tapahtumiin. Tempaudu Taiteiden yöhön, uppoudu oheisohjelmaan. Juhlaviikoilla taide kuuluu kaikille!

Monitaidefestivaalit Elokuva Etno / Maailmanmusiikki Jazz Kamarimusiikki Kirjallisuus, runous Klassinen musiikki Kuvataide Multimedia Nykymusiikki Nykytanssi Ohjelmaa lapsille Ohjelmaa nuorille Ooppera ja kuoro Pop/Rock Seminaareja, luentoja Sirkus Teatteri Työpajoja Viihdemusiikki Esteetön pääsy Myös ilmaistapahtumia VIP-paketteja

3. Sinfonia Lahden kansainvälinen Sibelius-festivaali Näytä kartalla  |  Lue lisää

06.09.2018 - 09.09.2018

Kansainvälisesti arvostettu Sibelius-festivaali kokoaa Sibeliuksen musiikin ystävät Lahteen ympäri maailman. Sinfonia Lahti tarjoaa kaikille säveltäjämestarin musiikin ystäville elämyksellisen pitkän viikonlopun akustisesti erinomaisessa Sibeliustalossa. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii Sinfonia Lahden ylikapellimestari kapellimestari Dima Slobodeniouk.

Klassinen musiikki Kamarimusiikki Seminaareja, luentoja Esteetön pääsy VIP-paketteja


Tampereen Teatterikesä: Ensimmäinen Miniteatterikesä Mäntässä -tapahtuma oli onnistunut

23.11.2017

Tampereen Teatterikesän ja Serlachius-museoiden yhteistyössä järjestämä Miniteatterikesä Mäntässä -tapahtuma 15.–19. marraskuuta onnistui erinomaisesti ja keräsi hyvin yleisöä. Ensimmäistä kertaa järjestetyssä tapahtumassa oli kuusi esitystä, jotka keräsivät yhteensä lähes 500 katsojaa. Katsomoiden täyttöaste oli 87 prosenttia. Loppuunmyytyjä näytöksiä olivat Juha Hurmeen Puupää-esitys sekä Kati Outisen monologi Niin kauas kuin omat siivet kantaa. Viikonlopun aikana museoissa vieraili yli 700 kävijää.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tapahtuman kävijämäärään ja sen lämminhenkiseen tunnelmaan. Saimme erityiskiitosta siitä, että näin sateisena ja pimeänä vuodenaikana tarjoamme katsojille puhuttelevia ja vahvoja esityksiä, viihdyttäviä musiikkinumeroita ja riemullista tanssia, kertoo Teatterikesän toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl.

–  Hienoa, että meille tarjoutui mahdollisuus yhdessä teatterin ammattilaisten kanssa tarjota korkeatasoisia esityksiä pienessä kotikaupungissamme, jossa näytelmien näkeminen on harvinaista herkkua. Miniteatterikesän upea yleisömenestys osoitti, että teatteritaidetta kaivataan Mänttä-Vilppulassa, Serlachius-museoiden kehittämispäällikkö Päivi Viherkoski sanoo.

Yhteistyössä Teatterikesän ja Serlachius-museoiden kanssa tapahtuman järjestivät ravintola Gösta, Mäntän Klubi ja Mänttä-Vilppulan kaupunki. Tapahtuman päätukija oli Majaoja-säätiö.

Tampereen Teatterikesän ja Serlachius-museoiden suunnitelmissa on järjestää tapahtuma myös tulevaisuudessa. – Tavoitteena on jatkaa Miniteatterikesää Mänttä-Vilppulan syksyssä – mahdollisesti jopa vuosittain, Päivi Viherkoski sanoo.

  • Yhteistyössä: