Hemsida » Festivalrutter » Musik vid havets strand 2

Musik vid havets strand 2

Sari Snellman, reseskildrare

En cool rutt som går från skärgårdens natursköna och lugna bruksmiljö till mera internationella stämningar.  Sommarens megaevenemang Pori Jazz blir aldrig gammalt. Barnen har sin egen Pori Jazz Kids Festival. Utöver skärgården för rutten oss till avslappnat trivsamma sommarstäder från Hangös trädgårdsidyll till Skrivarskärs vimmel. 

Förutom jazz och klassiskt bjuds på präktiga sandstränder. Rutten lämpar sig väl även för hela familjen. 

03.07.2015 - 19.07.2015 Kimito-Hangö-Björneborg (375 km)

Visa rutten på kartan

1. Baltic Jazz, Dalsbruk Adress på kartan  |  Läs vidare

09.07.2021 - 11.07.2021

Baltic Jazz är en svängande musikfestival som grundades 1987 och arrangeras varje år under det första veckoslutet i juli, då sommaren är som skönast. Festivalen har vuxit till sig med åren men lyckats bevara sin ursprungliga berömda varmhjärtade stämning. Här bjuds en balanserad blandning av klassisk jazz, blues och rock i Dalsbruks unika bruksmiljö. Baltic Jazz ingår i festivalserien Archipelago Sea Jazz.

Jazz / Blues seminarier, föredrag Specialprogram för barn även gratisevenemang VIP-paket

2. Kimitoöns Musikfestspel Adress på kartan  |  Läs vidare

12.07.2021 - 18.07.2021

Framgångsrika toppartister har bjudit på upplevelser vid Kimitoöns Musikfestspel i Sydvästra Finlands ståtliga kulturlandskap sedan år 1999. I stämningsfulla kyrkor och herrgårdar klingar musik från klassiker till nyare kammarmusik.

Klassisk musik kammarmusik kurser Nutidsmusik även gratisevenemang tillgänglighetsanpassad

3. Pori Jazz Festival Adress på kartan  |  Läs vidare

15.07.2021 - 17.07.2021

Pori Jazz är ett internationellt storevenemang, en av världens äldsta jazzfestivaler med ett program som bjuder på internationella och finska toppnamn. Den unika stämningen, det högklassiga och mångsidiga programmet, den goda servicen och den vackra miljön lockar varje år ca 400 000 besökare till festivalen. Barnen har sin egen Pori Jazz Kids Festival.

Jazz / Blues etno/världsmusik Pop / Rock Specialprogram för barn specialprogram för unga även gratisevenemang VIP-paket


  • I samarbete med: